Thursday, 5 November 2015

Sztuka spadania.

Ostatnio wszędzie jest głupio i wszystko jest głupie. Czasami wydaje mi się, że współpraca i współżycie z ludźmi graniczy z cudem. To nie jesienna chandra, to po prostu brak dowartościowania ze strony ludzi. Dają ci coś do zrobienia, robisz to dobrze, a jak przyjdzie co do czego to w rezultacie jedyną zapłata, której możesz oczekiwać są maślane oczy bo płaca nie jest adekwatna do twojego wysiłku. Wstyd im, chowają sie po kątach i nie potrafią spojrzeć w oczy. Wiedzą, że coś jest nie tak, ale myślą, że rozejdzie sie po kościach, ale nie rozejdzie się, bo spadam stamtąd. Po upadku z każdej wysokości zawsze podniesie cię  koleżanka sałatka i jej koza. 

Sałatka z rukoli, z kozim serem i malinami.



1 opakowanie rukoli
4 plastry koziego sera 
4 łyżki miodu 
4 łyżki orzechów nerkowca
200 g malin 
oliwa z oliwek 
świeżo mielony pieprz

Rozgrzej piekarnik do 250°C. Na blasze połóż plastry sera koziego, każdy plaster polej łyżką miodu i posyp łyżką pokrojonych na na duże części orzechów i grubo zmielonym pieprzem. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz 5 min. W między czasie skrop rukolę oliwą z oliwek. Pokrój avocado w kostkę. Uformuj pierzynkę z rukoli, rozrzuć po wierzchu kawałki avocado.  Na wierzchu połóż plaster sera, posyp malinami i gotowe. (Celowo nie solimy sałatki gdyż ser kozi jest dość słony i całość mogłaby być za słona.) Sałatkę można podawać z ulubionym pieczywem, ja do tego przepisu wybrałam świeżą ciabattę.





Polecam gorąco na chłodne dni Myniowska.





4 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. Na pewno nie wszędzie i nie wszystko jest głupie, Twoje danie jest tego potwierdzeniem! Proste składniki, a efekt końcowy jakich mało. Zdjęcie obłędnie piękne!!

    ReplyDelete