Monday, 18 January 2016

Happy New Chicken!

This year, I didn’t bother making a New Year's resolution list. I thought if I won't write it down I might do something nice and I will surprise myself. Thanks God it's already 18th of January and haven't done anything special yet. Bravo, me! Half of this month is gone, hopefully when the first half of this year will be behind us I will be able to say „2016 not bad". Have a good day everybody and enjoy the Chicken. 



Chicken Korma Plait:
1 puff pastry sheet
500 g chicken breast
1/2 cup flaked almonds
300 ml single cream 
3 tsp Korma spice
1 egg
1 tbsp olive oil 
sea salt




Cut the chicken into large chunks sizzle with Korma spice and put into the fridge  for at least half an hour. Heat the olive oil on the pan over a medium heat. When hot, add the chicken and wait until golden browned. Add almond and keep staring for about 1 minute. Stir in a single cream and add a pinch of salt. Bring the sauce to a boil and simmer until it has thickened. Remove the sauce from the heat and let it cool. 



In the meantime roll out the puff pastry sheet and prepare it as you can see on the picture. On the middle part put all the chicken you cooked before. Leave a bit of room at the both ends and by using your hands make a nice plait. Brush the top with beaten egg and put into the hot oven (220°C) for 25 min.


Omnomnom!

Tego roku nie zawracałam sobie głowy noworocznymi postanowieniami. Pomyślałam, że jeśli tego wszystkiego nie spiszę, to może uda mi się zrobić coś fajnego i tym samym zaskoczę siebie sama?! Dzięki Bogu mamy już 16 stycznia, a ja nie zrobiłam jeszcze nic specjalnego. Brawo, ja! Połowa miesiąca za nami, miejmy nadzieję, że za nim dobrniemy do połowy roku zdarzy się coś co sprawi, że 2016 będzie dla mnie wyjątkowy. Miłego dnia i smacznego kurczaka. 

1 ciasto francuskie
500 g kurczaka
1/2 szklanki płatków migdałowych
300 ml śmietanki 18%
3 łyżeczki przyprawy Korma
1 jajko
1 łyżka oliwa z oliwek
sól morska.

Pokrój kurczaka w grubą kostkę. Oprósz przyprawą Korma i włóż do lodówki na minimum 30 min, Na rozgrzaną patelnie wlej oliwę z oliwek i podsmaż kurczaka. Wsyp garść migdałów i mieszaj przez około minutę. Zalej wszystko śmietanką i gotuj, aż zgęstnieje. Odstaw na bok i poczekaj, aż całkowicie wystygnie. W międzyczasie, rozwiń płat ciasta francuskiego i przygotuj jak na obrazku powyżej. Na środku ciasta rozłóż kurczaka, a z reszty ciasta utwórz warkocz. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 25 min w temperaturze 220°C.





No comments:

Post a Comment