Tuesday, 23 February 2016

Nachos deluxe

Nachos is always good idea. For a guest who is showing with no announcement. For a date by the TV and for you after work with no idea for what to cook, with no hope for anything to eat. Most of the ingredients you can keep in your cupboard for more then few weeks, rest of them are every day use products. So put this goodies all together and let the magic happens. Ladies and gentlemen please welcome „Nachos Deluxe" straight away from my hat. Enjoy but don’t eat like a pig.





2 packages of nachos crisps

200 g chicken breast 
1 tbsp lemon juice
2 springs of thyme



cherry tomatoes dip:
6 cherry potatoes
2 springs of fresh coriander
1 tbsp olive oil
salt pepper

avocado dip:
1 avocado
1 tbsp of olive oil
salt and pepper

sour cream dip:
1 cup of sour cream
tabasco

1 can of kidney beans 


200 g of cheddar


fresh coriander


Cut your chicken into stripes, put into the bowl and add leaves of fresh thyme. Put into your fridge for about 20 minutes. In the meantime prepare the rest of the ingredients. 

Into the blender put tomatoes, coriander, olive oil, pinch of salt and pepper and blend for about 30 sec.

Avocado cut into half, remove a stone and peel gently. Put avocado into bawl and mash with a fork.

Into the sour cream add few drops of tabasco (depends how strong flavour you like to get).

Add the kidney beans into the strainer and rinse with cold water. Put into bowl.

In the pan warm up some olive oil and add a chicken. Fry util golden. Add lemon juice and stir for another minute. Put into the bowl. 

On the baking pan put some baking paper and dump nachos on it. Sprinkle with already prepared chicken and cheese. Put into the hot oven. Bake for 15 minutes in 220°C. Take off from the oven and on the top of your beautiful nachos put all of dips yo prepared earlier and sprinkle withe kidney beans and fresh coriander leafs.


 Enjoy


(Polish version)

Nachos jest zawsze dobry pomysłem. Dla niezapowiedzianych gości. Na randkę przed telewizorem, po pracy, gdy wracasz bez pomysłu i nadziei na pyszny obiad. Większość składników to takie, które możesz przetrzymywać więcej niż kilka dni w kuchennej szafce, reszta to składniki codziennego użytku. Połącz te smakołyki w jedną całość i pozwól zadziałać magii. Panie i panowie proszę powitać „Nachos deluxe”, prosto z mojego czarodziejskiego kapelusza. Ciesz się smakiem, tylko nie jedz jak świnia.

Nachos deluxe!

2 paczki nachos

200 g kurczaka
1 łyżka cytryny
dwie gałązki świeżego tymianku

6 pomidorków koktajlowych
dwie gałązki świeżej kolendry
1 łyżka oliwy z oliwek
szczypta soli i pieprzu

1 avocado
1 łyżka oliwy z oliwek 
szczypta soli i pieprzu

1 kubeczek kwaśnej śmietany
kilka kropli tabasco

1 puszka czerwonej fasoli

200 g utartego czedara

pęczek świeżej kolendry


Kurczaka pokrój w paseczki , przełóż do miski i dodaj listki świeżego tymianku. Odstaw do lodówki na 20 minut, a w międzyczasie przygotuj resztę składników. 

Do blendera wrzuć 6 pomidorków koktajlowych, liście świeżej kolendry, łyżkę oliwy z oliwek, dodaj szczyptę soli i pieprzu do smaku i miksuj przez około 30 sekund.

Avocado przekrój na pół, wyciągnij pestkę, wydrąż łyżką pozbywając się skóry. Wrzuć do miski i rozgnieć widelcem dodając łyżkę oliwy, szczyptę soli i pieprz.

Do kwaśnej śmietany dodaj kilka kropli tabasco i zamieszaj. 

Puszkę czerwonej cebuli wrzuć do durszlaka i opłucz zimną wodą. Przełóż do miseczki. 

Na teflonowej patelni rozgrzej dwie łyżki oliwy z oliwek dodaj kurczaka i smaż do czasu uzyskania brązowego koloru. Dodaj łyżkę soku z cytryny. Mieszaj przez około 1 minutę i przełóż do miski. 

Na blaszce do pieczenia rozłóż papier i wysyp dwa opakowania nachos. Posyp usmażonym wcześniej kurczakiem i utartym serem. Wstaw do piekarnika na 220°C. Po 15 minutach wyciągnij z piekarnika i kolejno, przygotowanymi wcześniej dipami polej po górze.

Wszystko posyp listkami świeżej kolendry.

Smacznego :D















No comments:

Post a Comment