Monday, 14 March 2016

Do you believe in fortune cookies?


Do you believe in fortune cookies? You can buy them in any Chinese supermarket and just enjoy the moment any time you try to cook anything form Asian cousin. It’s funny how one quote can make you feel better, can make you believe your dream will come true. It’s always make me feel smile. Do I believe in fortune cookie than? I do believe in chicken. I believe that a simple piece of meat can make your evening. 


Chicken teriyaki with soba noodles.

2 chicken breasts
5 tbsp teriyaki sauce
2 tbsp sesame oil



160 g dry soba noodles
2 tbsp sesame oil
2 tbsp sesame seeds 
fresh coriander 
salt, paper 



Poor teriyaki sauce to the bowl add sesame oil and mix all together. Put chicken breast into the bowl and let it rest for few minutes in the fridge. Preheat oven and the griddle pan. Take chicken out of fridge, put on the very hot pan and grill for about 3 minutes on each side. Remove from the heat and put straight into the oven. Roast for 12 minutes in 125°C. (The meat should be white all the way through, not pink). Cook noodles following the instructions on the package. Preheat wok with sesame oil. Add drained soba noodles, sesame seeds, salt, pepper, coriander leafs and mix it gently. Remove chicken from the oven, noodles from the wok and put everything on the plate. To finish sprinkle some seeds and leaves over the plate. Enjoy your very Japanese chicken in the middle Europe. 


Wierzycie we wróżby z ciasteczek? Można je kupić w każdym chińskim supermarkecie i cieszyć się nimi za każdym razem, gdy próbujemy przygotować danie z kuchni azjatyckiej. Zabawne jak jedna fraza potrafi sprawić, że czujesz się lepiej, że zaczynasz wierzyć, w swoje marzenia. Dzięki nim zawsze pojawia się uśmiech na mojej twarzy. A wy wierzycie w przepowiednie? Ja wierzę w kurczaka. Wierzę, że zwykły kawałek mięsa może zmienić twój wieczór na lepsze. 

Kurczak teriyaki z makaronem soba.
2 piersi z kurczaka
5 łyżek sosu teriyaki
2 łyżki oleju sezamowego

160 g makaronu soba
2 łyżki oleju sezamowego
2 łyżki sezamu
świeża kolendra
sól, pieprz

Do miski wlej sos teriyaki i olej sezamowy. Wymieszaj i wstaw do lodówki na kilka minut. Rozgrzej piekarnik i patelnie grillową. Wyciągnij kurczaka z lodówki i połóż na bardzo gorącej patelni. Grilluj 3 minuty z każdej strony. Przełóż do piekarnika i piecz 12 minut w temperaturze 125°C. (Mięso w środku powinno być białe, nie różowe). Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Rozgrzej wok z olejem sezamowym. Dodaj odcedzony makaron soba, sezam, sól, pieprz, świeże liście kolendry i delikatnie wymieszaj. Kurczaka i makaron przełóż na talerz. Posyp sezamem i świeżymi liśćmi kolendry. Zasmakuj prawdziwie japońskiego kurczaka pośrodku Europy. 

Mynia xx

No comments:

Post a Comment